Anyunak is kell egy fröccs

Anyunak is kell egy fröccs

Hasznos holmik

2022. november 19. - VeVe

Nem egyszerű. Teljes családban sem egyszerű. Manapság azonban rengeteg eszköz áll rendelkezésére, hogy megkönnyítse a dolgunkat. Nem is kell nagy dolgokra gondolni; itt van az automata mosógép, ami mindennapjaink rész. Belegondoltál már, hogy milyen lenne nélküle? A modern baba-mama kütyük között azonban már nehezebb megtalálni a tényleg hasznosakat.

Előrebocsátom, hogy tudatosan nem pusztán az anyagiak miatt nem akartam mindent megvenni. Azt gondolom, hogy a gyerekek egyszerre vannak manapság túlféltve és túlstimulálva, és ezért mi felnőttek vagyunk a felelősek. Van néhány dolog, ami viszont igazoltan csodát tesz, és érdemes néhány szóban megemlékezni róluk.

A kendős hordozásra tudatosan készültem. Jó ötletnek tartottam, és bíztam abban, hogy megkönnyíti az életünket. Maximálisan így lett. Pici-én imádott benne aludni és nézelődni, nagyokat sétáltunk, bárhová el tudtam vele menni; boltba, bankba, postára. Volt, hogy az autóból kiszállva is rögtön beleraktam, hogy ne kelljen a bébihordóban becipelni az orvoshoz. A második héten az éjszakánkat is megmentette egy negyed órás esti séta odalent, amikor már semmi sem segített. Furcsának tartom, hogy alig elterjedt utcai viselet, holott nagyon praktikus. Valójában a hordozásnak már van egy néhány évezredes története, mégis mint valami új, felfutó trendet tartjuk számon.

Hatalmas népszerűségnek örvendtünk, amikor megjelentünk így a piacon a napi kétszer 1,5 órás sétánk során. Nem mellesleg kimaxoltam a lehetőséget, és egy nyelvkönyvet is hurcolni kezdtem magammal, aminek a segítségével az én fejlődésemet is sikerült ezekbe a programokat beépíteni. Persze így már nagyon oda kellett figyelni a buckákra, de így is sokkal több útvonalat tudtunk bejárni, mint a babakocsival. Kicsit gyakorolni kell a megkötést is, igen.

Kinőttük. Éreztem a hátamnál, hogy nem lesz már jó így. Mi legyen hát? Mégis babakocsira kell váltanunk? Nem, nem. :). Csatos hordozó következett. Bár kezdetben nagyon kellemetlen volt a háton hordozás, majdnem többet is kellett gyakorolni, mint a kendő megkötését. A hideg időszakra készülvén beszereztünk egy hátul hordozós kabátot, amivel még nagyobb feltűnést keltettünk az utcán. A felöltözés így már igencsak körülményes lett. Szerencse, hogy egy kb. 4 számmal nagyobb kabátot sikerült szereznem féláron, mert ebbe könnyebb belebújni.

Ami nem megy viszont továbbra sem, az a cumi visszaadása menet közben, így újra rendszeresítve lett a fülre kötött cumi. Persze sapkából is csakis az áll alatt megköthető jöhet szóba. Nagyon cuki a pici, ahogy két bogár szemével kikukucskál a hátamból a járókelők legnagyobb csodálkozására és örömére. Néha úgy érzem, hogy mi vagyunk a világ két legvagányabb csaja, és ez nem is áll távol a valóságtól.

Hasfájós babák, ki nem ismeri őket? Szélcső. Hogy nem mered? Akkor még nem sír eléggé a babád. A millió csodaszer közül a legvégső, és relatíve hatásos eszköz. Nekünk ezen kívül az Espumisan csepp vált be puffadás ellen, valamint a tejmentes diéta nálam. A jó hír, hogy idővel tényleg elmúlik a pocakfájás, de addig sok mindent ki kell próbálni. Máshogy nem megy. És igen, bármit megvesz egy anyuka, csakhogy ne sírjon a pici.

Amire nagy szükségem lett volna a kezdetekkor, az egy jó bimbóvédő krém. Valahogy a kisebesedés pont olyan elkerülhetetlen, mint a hasfájás a babáknál. A Bepanthen popsikrémnek sikerült egy hét alatt helyrehozni, az erre a célra készült krémek teljesen hatástalanok voltak.

Fehér zaj: sokan esküdnek rá, Pici-én teljesen immunis volt rá. Valószínűleg a kezdetektől szoktatni kell hozzá. Lehet, hogy nálad beválik, próbáld ki!

Kell egy jó mellszívó. Enélkül tényleg sokkal nehezebb lett volna. Ne spórold meg! Nagyon jól jött később a fagyasztóban eltárolt tej is, amikor már kevésbé voltunk sikeresek ezen a téren, így nem tartom butaságnak az elején beraktározni, amíg még van mit.

A pihenőszék nagyon hasznos egészen a kanalas etetésig, de a szobai hinták, játszószőnyegek, zörgő játékok is nélkülözhetetlenek lesznek majd. Nem kell azonban mindenben a beruházást látni. Ha megnyugtat a cumisüveg sterilizáló, és megengedheted magadnak, akkor hajrá, de egy ecetes vizes kifőzés éppoly tökéletesen megfelel, egy vastagabb zörgő zacskóval pedig akár 20 percre is le lehet kötni egy aktívabb babát is. Belegondoltál viszont, hogy mi lenne velünk háztartási eszközök és eldobható pelenka nélkül? Mennyi minden szolgálja a kényelmünket, amit készpénznek veszünk! Milyen könnyű saját pépek készíteni pár perc alatt, saját autóval fuvarozni a kicsit, feltekerni a központi fűtést, vagy elindítani egy mosást! Mormoljunk el egy csendes köszönetet mindezekért.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyunakiskellegyfroccs.blog.hu/api/trackback/id/tr8817982728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása